Thank you for your patience while we retrieve your images.
Azoren

Zo'n twee jaar geleden bespraken we met vrienden hun 'bucket list', walvissen zien kwam er uit. Na deze uitspraak ben ik inmiddels al twee keer een tijdje op Pico geweest.

Pico, een van de eilanden van de Azoren, is een van de belangrijkste hotspots ter wereld om dolfijnen en walvissen te bestuderen en observeren. Meer dan 28 soorten walvisachtigen komen zich hier in de loop van het jaar te goed doen in de voedzame wateren. De nabijheid van de kust midden in de Atlantische Oceaan maakt dit tot een ideale kraamkamer voor vele zeezoogdieren. Duurzame ‘whale watching’ is dan ook van groot belang voor de toekomst van deze bijzondere dieren.

Iedere periode heeft zo zijn eigen hoogtepunten. Gewone dolfijnen, tuimelaars, grienden, potvissen, Risso’s/grampers en spitssnuitdolfijnen zie je er het hele jaar door. In de zomermaanden zijn geregeld ook gevlekte- en gestreepte dolfijnen te zien samen met de butskoppen en, met wat geluk , de orka‘s en pseudo orka’s of False killer whales. April en mei staan bekend om de grote vinvissen, waaronder ook de blauwe vinvis, die hier dan langs komen op hun migratieroute. Echt een ontmoeting met zo'n gigant vergeet je nooit meer.

Alle twee de keren ben ik bij Espaço Talassa geweest een geweldig bedrijf met enthousiaste gidsen (en snelle boten).

Categories & Keywords
Category:Animals
Subcategory:Wildlife
Subcategory Detail:
Keywords:Walvissen

Gestreepte DolfijnBlauwe VinvisPotvisBultrugGewone VinvisOnechte karetschilpadBulturgKuhls pijlstormvogelGewone dolfijnOnechte karetschilpadGewone dolfijnGewone dolfijnDSC_5208Blauwe vinivisPotvisPico, Espaço TalassaRisso dolfijnGestrepte dolfijnBultrugRisso dolfijn