Hallo – Ik ben Harry Velders

Als geboren Betuwenaar heb ik het geluk gehad om op te groeien in nauw contact met de natuur, en na jaren niet of weinig gefotografeerd te hebben, heb ik een aantal jaren geleden de draad weer opgepakt. Op dit moment woon ik in onze eigen groene oase vlakbij de rivier de Lek en is de fotografie een mooie manier om zo veel mogelijk te kunnen genieten van de natuur, ver weg van alle hectiek en de haast van de tegenwoordige tijd.

Puur en alleen op basis van een stuk historie wat ik met dit merk heb fotografeer ik met Nikon apparatuur. Mijn standaard set(je) op dit moment, een nikon 400mm 2.8 af-s if-ed ii op een Nikon Z6. Verder gebruik ik nog steeds graag mijn Nikon 500mm f/4 P IF-ED welke standaard op een Nikon D800E zit ‘geschroefd’.

“Op een van mijn foto tochten bewonder ik onze Betuwe die langzaam wakker wordt. Bij het naderen van een veldje verschijnt plots een reebok, hij blijft staan op een plekje onder de wilgen. Hij kijkt mij aan met een blik vol vragen, ik zak langzaam door de knieën en richt de 500 mm, een klik en het moment ligt vast “

Ik probeer die korte momenten daar buiten, ontmoetingen vaak, vast te leggen op een manier zoals deze momenten ook in mijn eigen gedachten blijven hangen. Kleine doorkijkjes in een overvolle westerse wereld waar echter nog verrassend veel moois te vinden is, als je het maar wilt zien.